ИКЕА отваря център за поръчки в Mall Galleria Бургас

Най-големият мол в региона налага нов модел за пазаруване и развлечения

На 20 октомври предстои откриване на втория център за поръчки на шведската верига у нас, след като миналата година откри такъв във Варна. Той ще е сходен като продукти и услуги, но с по-голяма търговска площ от този във Варна.

Откриването на нов Център за поръчки в Бургас е в резултат от стабилния растеж на съществуващият такъв във Варна. За изтеклата финансова година компанията регистрира общо 2,5 милиона посетители и 950 000 клиенти, както и 18% ръст в продажбите, 12% ръст на посетителите и 26% повече клиенти в сравнение с миналата каталожна година, отбеляза Тео Муратидис, управител на ИКЕА България. Прогнозата на Икеа е пазарът на мебели в България да расте с по 4-5 на сто годишно до 2020 г.

За пръв път такъв център се открива в мол - на мястото на преустановилия дейност \\\"Карфур\\\" в Mall Galleria в морския град. Изборът на локация за втория по големина търговски обект на Икеа в България е резултат от високите показатели на бургаския мол и усилията на лизинг екипа на инвеститора, собсвтеник и управител на Mall Galleria Бургас - GTC Group. Само за последните 3 месеца търговският микс на най-добрия мол в България* се допълни с няколко ключови бранда, които заковаха заетостта му на непосилните за повечето български молове 100%: книжарница Сиела, LC Waikiki, Intersport, Централна Кооперативна Банка, а през септември освен Центъра за поръчки на Икеа предстои откриването и на третия в България мултибрандов магазин за градска мода с алтернативен лукс Collective.

* През 2013г. Mall Galleria Бургас бе обявен от тайните клиенти на ISC за най-добрия мол в България, а наскоро търговският център в морския град бе удостоен със златен сертификат от най-големия сайт за пътувания в света TripAdvisor. В международната платформа за споделяне туристи и посетители на града са поставили Mall Galleria на второ място след Морската градина за мястото в Бургас, където да прекараш чудесно времето си.

GTC България

  • Софарма Бизнес Тауърс
    ул. "Лъчезар Станчев" 5, сграда Б, етаж 7, 1756 София, България
  • Телефон: +359 (2) 962 75 34/44
    Факс: +359 (2) 962 75 63

© 2016 Globe Trade Centre

made by SP Vision Ltd.