Над 300 деца в Стара Загора създадоха най-дългата рисунка-послание на тема „Душата на океана през моите очи, неговото богатство и опазване“

Инициативата предшества откриването на първата от петте пътуващи експозиции на National Geographic “Душата на океана”

На главната улица в Стара Загора над 300 деца и ученици от старозагорски училища, обединени в 30 отбора, представители на неправителствени организации, както и много граждани, с въодушевление „изрисуваха” своето отношение към океана, неговото богатство и опазване.

Инициативата предшества откриването на забележителната пътуваща експозиция “Душата на океана” на National Geographic – съвместен проект на Mall Galleria Стара Загора, Mall Galleria Бургас и National Geographic, в партньорство с Община Стара Загора.

Дългото над 30 метра платно бе изрисувано с невероятно красиви природни картини.

Риби, кристално чисти океани, слънца, гори, птици, цветя и още безброй много различни детски отпечатъци „записа” старозагорският Парад на рисунката.

В Парада на рисунката с много ентусиазъм се включиха журналисти и граждани, които от наблюдатели се превърнаха в участници.

„Щастлива съм, че се отзовахте на инициативата ни да подкрепим опазването на природата, която радва всички и на която за съжаление отделяме все по-малко внимание”. С тези думи се обърна към участниците Миглена Тодорова- Зам. Мол мениджър на Mall Galleria Стара Загора.

Продължилият близо 5 часа Парад на рисунката, съчетан с красиви детски песни, много настроение и усмивки, завърши с подаръци за всички участници, осигурени от Mall Galleria – тениски, тетрадки, химикали и ключодържатели.

Най-дългата рисунка-послание бе пренесена в Mall Galleria Стара Загора, където от 1 юни ще стане част от неповторимата изложба на National Geographic „Душата на океана“.

Може да гледате кратко видео от парада тук

GTC България

  • Софарма Бизнес Тауърс
    ул. "Лъчезар Станчев" 5, сграда Б, етаж 7, 1756 София, България
  • Телефон: +359 (2) 962 75 34/44
    Факс: +359 (2) 962 75 63

© 2016 Globe Trade Centre

made by SP Vision Ltd.